TEXT_SIZE

Workshop „Cum să predăm copiilor teme legate de refugiați, azil și migrație”

Invitație la Workshop-ul

”Cum să predăm copiilor teme legate de refugiați, azil și migrație”

21 noiembrie 2018

Către unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial din Timișoara

În atenția doamnelor/domnilor directori și cadrelor didactice

Reprezentanța în România a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) împreună cu Casa Corpului Didactic Timiș au deosebita plăcerea de a vă adresa invitaţia de a participa la o sesiune de pregătire a profesorilor intitulată „Cum să predăm copiilor teme legate de refugiați, azil și migrație”, ce va avea loc la Timișoara în data de 21 noiembrie a.c..

Peste 68 de milioane de persoane sunt în prezent strămutate forțat la nivel global, dintre care 52% sunt copii. Acești copii sunt deosebit de vulnerabili ca urmare a stresului și a traumei pe care le-au suferit. UNHCR își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la situația lor și să promoveze atitudini pozitive și nediscriminatorii în școli față de elevii refugiați și solicitanți de azil. Pentru a veni în sprijinul profesorilor ce au în rândul elevilor lor copii refugiați și migranți, dar nu numai, UNHCR a realizat un set de resurse didactice ce vizează informarea copiilor din ciclul de învățământ primar și secundar cu privire la aspecte ce țin de refugiați, azil și migrație.

Sesiunea de pregătire organizată la Timișoara vizează familiarizarea profesorilor cu utilizarea setului de resurse didactice conceput special pentru elevi din grupele de vârstă 6-9 ani și 9-12 ani.  În acest sens, adresăm invitația de participare unui număr de 30 de profesori de limba română, educație civică sau istorie, profesori diriginți și învățători care lucrează cu elevi din grupele de vârstă 6-9 ani și 9-12 ani.

Materialele didactice în limba engleză diferențiate pe grupe de vârstă pot fi consultate la adresa http://www.unhcr.org/teaching-resources.html, urmând ca în cel mai scurt timp acestea să fie disponibile și în limba română la aceeași adresa. Profesorii vor primi la finalul sesiunii de pregătire un pachet pe suport de hârtie și electronic cu materialele în limba română.

În vederea participării, avem rugămintea de a completa formularul de înregistrare, accesând link-ul

https://docs.google.com/forms/d/1gN2fTX_B7NQX3YHTXBFwC9dR9P8HNm3DgARkIDnOcJE/edit

până joi, 15 noiembrie, indicând grupa din care doriți să faceți parte. Agenda şi locul desfășurării sesiunii de formare urmează a fi transmise persoanelor care au confirmat participarea.

Perioada desfășurării: miercuri, 21 noiembrie 2018

                  

Prima grupă, 15 profesori – 09:00 – 14:00

A doua grupă, 15 profesori – 13:00 – 17:00

Sesiunea de pregătire este gratuită și se va desfășura în limba engleză, cu traducere simultană în limba română pe toata durata.

Formatori: reprezentant Biroul pentru Europa al UNHCR 

Autentificare personal CCD TimisULTIMELE NOUTĂŢI

Anunț ÎNCEPERE Program de formare continuă AVIZAT MEN cu denumirea ”Intervenții psihopedagogice la copilul cu surdocecitate/deficiențe senzoriale multiple
Anunț ÎNCEPERE Program de formare continuă AVIZAT MEN cu denumirea ”Elemente de pedagogie - Suport în elaborarea portofoliului personal al profesorilor debutanți pentru examenul de Definitivare” - GRUPA 1
Anunț ÎNSCRIERI ONLINE program formare continuă AVIZAT MEN „Didactica predării Limbii și literaturii române”
Anunț ÎNSCRIERI ONLINE program formare continuă AVIZAT MEN „Didactica predării Geografiei”
Anunț ÎNSCRIERI ONLINE program formare continuă AVIZAT MEN „Sprijin pentru unitățile de învățământ în vederea pregătirii activităților de evaluare externă”
Anunț ÎNSCRIERI ONLINE - Program de formare AVIZAT MEN - ”Gestionarea eficientă a conflictelor interpersonale”
Anunț ÎNSCRIERE ONLINE program de formare continuă AVIZAT MEN cu denumirea ”Intervenții psihopedagogice la copilul cu surdocecitate/deficiențe senzoriale multiple”
Anunț începere program de formare continuă AVIZAT MEN cu denumirea ”Program de pregătire pentru învățământul primar în vederea susținerii examenului de definitivare/titularizare” - GRUPA 2
Anunț începere program de formare continuă AVIZAT MEN cu denumirea ”Program de pregătire pentru învățământul primar în vederea susținerii examenului de definitivare/titularizare” - GRUPA 1
Sâmbătă, 16 02 2019