TEXT_SIZE

Invitație de participare la masa rotundă „AGORA DIDACTICĂ”, ediția a III-a

 

În atenția cadrelor didactice din învățământul preuniversitar al județului Timiș

  

Şcoala cea mai bună e aceea în care înveţi înainte de toate a învăţa.”

(Nicolae Iorga)

 

Casa Corpului Didactic Timiș, centru de inițiere și de organizare de activități științifice, metodice și culturale, a lansat în anul 2017, o activitate desfășurată sub forma unor întruniri pentru dezbateri pe diverse teme de interes științific, metodic și cultural în cadrul unei mese rotunde intitulată sugestiv „AGORA DIDACTICĂ”.
Cele două ediții organizate în anul 2017 au abordat temele „Demers identitar în educație” și "Învățământul românesc și provocările secolului 21".
În cadrul primei întâlniri, s-a realizat o prezentare a conceptului de identitate națională și a evoluției acestui concept în statul român în perioada interbelică, în comunism și după Revoluția din 1989, urmată de discuții referitoare la locul identității naționale în contextul integrării europene și la modalitățile de promovare a identității naționale și a valorilor culturale în rândul elevilor.
A doua întâlnire a vizat rolul învățământul și al educației în societatea contemporană, s-au enunțat provocările pe care societatea și evoluția tehnologică le ridică în fața profesorului și a elevului, destinul cărții și modalitățile de formare a conștiinței și a conduitei morale în contextul unei noi paradigme în educație și a schimbării în mentalul social.
Casa Corpului Didactic Timiș organizează a treia ediție a acestui eveniment în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri. Este incontestabilă contribuția fundamentală a învățământului la constituirea și consolidarea culturii naționale, cea care a avut un rol esențial în realizarea Marii Uniri de la 1918. Cultura națională a făcut posibilă întemeierea învățământului modern, crearea și fructificarea valorilor poporului român transformând România într-un stat european, fapt împlinit prin aderarea la Uniunea Europeană și prin integrarea și recunoașterea valorilor românești în cultura europeană. Ea a explicat identitatea românească, drumul istoric al poporului român de la provincii la statul român unitar și a contribuit la formarea și dezvoltarea conștiinței naționale, a unității în secolul trecut.
În acest context avem deosebita plăcere să vă invităm la ediția a III-a a mesei rotunde intitulată sugestiv ”AGORA DIDACTICĂ” în data de 7 martie 2018, ora 1500, la librăria La două bufnițe,Piața Unirii, nr. 11,Timișoara. Invitat de onoare la această ediție va fi doamna prof. univ. dr. Adriana Babeți. Vă provocăm să vă părăsiți preocupările cotidiene și să participați alături de noi la dezbateri pe tema „Pedagogia și provocările mileniului III – capcanele rutinei”.
În cazul în care am reușit să vă stârnim interesul vă invităm să vă înscrieți la această manifestare folosind formularul de înscriere online (pe care îl puteți completa accesând următorul link: https://goo.gl/wWPuhQ ), ținând cont că locația stabilită pentru această ediție ne permite un număr de aproximativ 20 de persoane.
Cadrele didactice care vor participa la eveniment și vor dori să redacteze un material referitor la experiența din data de 7 martie 2018 pentru a-l împărtăși cu colegii din țară vor avea oportunitatea de a publica materialul în revista ACCES.online a Casei Corpului Didactic Timiș, publicație pentru care vom obține un ISSN. Informații suplimentare referitoare la acest aspect vor fi publicate în data de 15 martie 2018.
 
Responsabil eveniment,
  Prof. met. Irina CIAMA
Vineri, 25 06 2021