TEXT_SIZE

Apel curs formare Proiectul Cetateanul

 

Fii profesorul din amintirea elevilor tăi!

Cursuri de formare pentru profesori, programul Cetățeanul

Îți dorești să fii ACEL profesor? Acel profesor care contează. Acel profesor care schimbă vieți. Acela care rămâne în amintirea elevilor peste ani. Noi te putem ajuta să fii tu acela!

Vino la cursurile de formare pentru profesorii care predau Educație civică la clasa a VII-a în anul școlar 2017-2018, organizate de Institutul Intercultural Timișoara (I.I.T.) în parteneriat cu Fundația Româno-Americană și Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic Timiș.

Îți oferim o metodă de predare a educație civice unică în România. Metoda Proiect Cetățeanul este originară din Statele Unite ale Americii și este adaptată pentru profesorii și elevii din România din 2003, reactualizată în 2017.

Această metodă este structurată ca un proces care conține 8 pași și se bazează pe studierea de către elevi a unei probleme a comunităţii locale ce presupune o politică publică. Elevii care utilizează această metodă sunt puşi în situaţia de a interacţiona cu instituţii publice locale şi cu reprezentanţi ai acestora, cu funcţionari publici sau aleşi locali, precum şi cu alte structuri publice şi ale societăţii civile din comunitatea lor, dobândind astfel competențe în domeniul cetățeniei democratice. Programul Cetățeanul stimulează de asemenea cooperarea între elevi, profesori și școală.

Pentru a deveni parte din rețeaua Proiect Cetățeanul, te așteptăm să te înscrii folosind acest formular: https://goo.gl/oZCQpb până la data de 05.02.2018.

Cursurile se vor organiza începând cu jumătatea lunii februarie 2018, pentru profesorii din județul Timiș. Programa de formare este gândită pentru două categorii diferite de profesori:

$11.     Profesorii care au mai aplicat metodologia Cetățeanul la clasă sunt invitați la două sesiuni de formare de câte o zi, care se vor desfășura în Timișoara. Te invităm să vii alături de noi și să descoperi modificările aduse metodologiei.

$12.     Profesorii care nu au aplicat metoda Proiect Cetățeanul la clasă vor beneficia de un curs de tip blended learning, care va cuprinde lucru online și două sesiuni de formare de câte o zi, care se vor desfășura în Timișoara.

În acest moment, te invităm să completezi formularul de înscriere (https://goo.gl/oZCQpb ) și în funcție de informațiile pe care ni le vei furniza vei fi înscris la cursul care corespunde profilului tău. Informații logistice despre curs vor fi trimise în data de 06.02.2018. Dacă ai nevoie de detalii, persoana de contact este Oana Bajka (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 0751011141).

Ne dorim să avem o educație civică de calitate în România și ne bazăm pe implicarea ta alături de noi. Îți oferim un curs realizat de formatori cu experiență internațională în educație pentru cetățenie democratică. Cursul va fi bazat pe metode interactive și inovative. În timpul cursului îți vom pune la dispoziție un pachet de informații atractive, pe care le vei putea folosi direct la clasă. Pe lângă informații, vei avea la dispoziție și un mentor, care te va sprijini în aplicarea metodei.

Vino să consolidăm împreună cultura civică în România!

Pro. Călin DIACONESCU

Sâmbătă, 17 11 2018