Facebook
TEXT_SIZE

Intinerariile cunoasterii

Itinerariile Cunoaşterii - În data de 30 octombrie 2012 a fost organizat un workshop în cadrul proiectului „Itinerariile cunoaşterii”, eveniment cofinanţat în cadrul Agendei culturale a Consiliului Judeţean Timiş pe anul 2012.

intinerariiC1

La acest workshop au participat cadre didactice din judeţul Timiş, reprezentanţi ai Casei Corpului Didactic Timiş, ai firmei de turism S.C. Ultramarin S.R.L. şi ai Clubului Bănăţean de Turism.

Manifestarea a debutat cu un tur al centrului istoric al Timişoarei, având ca şi ghid pe doamna Gabriela Petcana, managerul Ultramarin Timişoara, prilej cu care participanţii au avut ocazia să afle detalii inedite şi legende ce însoţesc istoria celor mai importante monumente şi clădiri din centrul Timişoarei.intinerariiC2

Workshop-ul a continuat la Galeria Calpe din Complexul Bastion, unde participanţii şi-au împărtăşit din experienţa organizării unor excursii cu caracter educativ, au fost prezentate şi distribuite materiale realizate de către elevi pe parcursul acestor excursii. De asemenea, au fost prezentate ofertele firmei Ultramarin şi ale Clubului Bănăţean de Turism, precum şi disponibilitatea CCD Timiş de a se implica în organizarea unor activităţi educative cu elevii sau ale unor activităţi de formare destinate cadrelor didactice în alte locaţii decât cele convenţionale.

intinerariiC3

Concluzia tuturor participanţilor a fost aceea că excursia şcolară reprezintă un prilej excelent de creştere a impactului educaţiei nonformale asupra elevilor, drept pentru care este de dorit un parteneriat de lungă durată între unităţile şcolare, Casa Corpului Didactic Timiş şi firmele de turism interesate în acţiunea educativă.

intinerariiC4

 

Joi, 18 04 2019