TEXT_SIZE

CONFERINȚA Educația Media în programa școlară. Metode și instrumente educaționale în disciplinele socio-umane - Online 20-21 noiembrie 2020

CONFERINȚA Educația Media în programa școlară. Metode și instrumente educaționale în disciplinele socio-umane.

online||20-21 noiembrie 2020

Asociația Culturală Contrasens, alături de Mediawise Society vă invită să participați la conferința Educația Media în programa școlară. Metode și instrumente educaționale în disciplinele socio-umane, care va avea loc online, în perioada 20-21 noiembrie. Printre principalele teme abordate în cadrul conferinței, se numără integrarea metodelor de educație media în programa școlară, resursele existente în educație media, metode interactive de predare prin instrumente media, gândirea critică și multe altele.

Dacă sunteți profesori de materii socio-umane și sunteți interesați de metode interactive de predare prin instrumente media, așteptăm înscrierea dvs. până în data de 31 octombrie 2020.

Participarea la conferință este gratuită, însă vă rugăm să ne confirmați intenția de participare, la una dintre următoarele adrese de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe WApp: 0729 076 080.

Propunem participanților activități și metode de lucru din domeniul educației media, pe care aceștia le vor putea utiliza la orele de curs. În cadrul conferinței, vom organiza ateliere aplicate de educație media, organizate în parteneriat cu Mediawise Society, iar participanții vor cunoaște resurse educaționale digitale existente și vor fi familiarizați cu Caietul de educație media, Ghidul profesorului pentru disciplinele socio-umane, un volum de Nicoleta Fotiade și Sergiu Spătan, care va fi publicat în cadrul conferinței.

Speakerii invitați la conferință, sunt:
Nicoleta Fotiade este expertă și formatoare în domeniul educației media și comunicării, editor și (co)autoare a mai multor studii de cercetare media și materiale de educațe pentru competențe media, inclusiv a două manuale pentru liceu. Nicoleta lucrează cu copii, profesori, bibliotecari și formatori în proiecte și ateliere de educație media de 17 ani. Este membră fondatoare în Board-ul asociațiilor Mediawise Society, ActiveWatch România și IAME – International Association of Media Education cu sediul în Bruxelles.

 

Adina Baya este Lector in Stiinte ale comunicării la Universitatea de Vest. Interesele ei de cercetare academică sunt incluse în sfera jurnalismului și a studiilor media, având un masterat în domeniul politicilor ce guvernează domeniul mass- media (Central European University) şi un doctorat în filologie, cu o temă interdisciplinară ce vizează efectele comunicării media (Universitatea de Vest Timişoara).

 

Sergiu Spătan este doctorand în filosofie al Universității din Hamburg, acolo unde își scrie o teză în epistemologie despre scepticism și ascripțiile de cunoaștere. Sergiu predă și este interesat de teme din filosofia minții, epistemologie, sțiințe cognitive și filosofia emoțiilor.

Pentru mai multe informații legate de conferință, program și modalitatea de înscriere, ne puteți contacta oricând, pe: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., la oricare dintre adresele de email de mai sus sau la: 0729 076 080.

metodist CCD Timiș
prof. Călin Diaconescu

 

Miercuri, 27 10 2021