FacebookTwitterTechnoratiLinkedin
TEXT_SIZE

Articole

Conferinţe, Workshopuri, Seminarii

      “Comemorarea eroilor revoluției române” 18 Decembrie 2013

In data de 18.12. 2013 s-a desfășurat  proiectul Comemorarea eroilor revoluției române”, organizat de Casa Corpului Didactic Timiș în parteneriat cu Asociația Memorialul Revoluției 16 – 22 Decembrie 1989. În cadrul acestui proiect, la toate monumentele dedicate eroilor Revoluției Române, elevi și profesori ai diferitelor școli gimnaziale și licee din județul nostru, au depus coroane oferite cu generozitate de Primăria Municipiului Timișoara.

 Cristina Tudor, reprezentant al muzeului, a fost alături de participanți, oferindu-le  informații legate de evenimentele din decembrie 1989. 

Activitatea a fost coordonată de prof. metodist Cristina PLEȘA

1

2

4

3

 

5

 

 

CONFERINTA NATIONALA de ”1 Decembrie - Ziua Unității Naționale”

În data de 28 noiembrie 2013, Casa Corpului Didactic Timiș a organizat Conferința Națională ”1 Decembrie - Ziua Unității Naționale”. Conferința s-a desfășurat la Consiliul Județean Timiș și s-a bucurat de participarea oficialităților județului Timiș, a Inspectoratului Școlar al Județului Timiș, cadre universitare și profesori din învățământul preuniversitar.
Parteneri au fost Consiliul Județean Timiș, Inspectoratului Școlar al Județului Timiș, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest și Muzeul Banatului.
În holul Consiliului Județean Timiș a fost organizată o expoziție cu lucrări ale elevilor consacrate Zilei Naționale a României.
Conferința a fost cofinanțată de Consiliul Județean Timiș în cadrul Agendei Culturale 2013.

 

1476299 423732267756433 2094138954 n

1474387 429798497149810 1050342891 n

1474618 429799450483048 708296180 n

1507205 429800757149584 1492675969 n

1513276 429798630483130 1509395064 n

 

________________________________________________________________________________________________________________________________

 Egalitatea de sanse - o provocare pentru societatea romanească

IMG 1717IMG 1718

 

În data de 4 decembrie, Casa Corpului Didactic Timiş a organizat o activitate demonstrativă intitulată „Egalitatea de şanse – o provocare pentru societatea românească”, manifestare cofinanţată de Consiliul Judeţean Timiş în cadrul Agendei Culturale pe anul 2012.

Evenimentul a avut loc la Şcoala Gimnazială Nr. 24 Timişoara, a fost moderat de profesor Călin Diaconescu de la CCD Timiş şi s-a bucurat de participarea elevilor din clasa VII C, coordonaţi de doamnele profesoare Vîtu Snejana Ioana şi Păscuţ Crina, precum şi de a altor cadre didactice.

După vizionarea unor materiale educaţionale referitoare la discriminare şi la egalitatea de şanse, au avut loc dezbateri atât referitor la egalitatea de şanse în societatea românească, cât şi la modalităţile concrete de a integra aceste teme în curriculumul formal şi nonformal.

Materialele utilizate şi concluziile acestei manifestări vor fi diseminate în şcolile din judeţ, prin intermediul filialelor CCD Timiş.

 

Prof. Călin Diaconescu

______________________________________________________________________

 

Internetul – oportunităţi şi pericole

Untitled-1Untitled-2

 

În data de 21 noiembrie 2012, Casa Corpului Didactic Timiş, în parteneriat cu Asociaţia „Educaţia – o fereastră către viitor” şi Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu” Lugoj, a organizat un workshop intitulat „Internetul – oportunităţi şi pericole”, în cadrul Festivalului Naţional al Şanselor Tale – România 2012. 

La eveniment au participat reprezentanţii instituţiilor partenere, cadre didactice şi elevi din clasele III D şi VII C de la Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu” Lugoj. Moderatori ai activităţii ai fost d-na prof. Dana Tipei şi dl. prof. Călin Diaconescu. 

În cadrul manifestării a fost prezentat site-ul www.sigur.info şi au fost vizionate materiale privind siguranţa pe Internet, precum şi modalităţi de a te proteja şi de a raporta diferitele cazuri de abuz pe Internet. 

Totodată, au fost prezentate şi avantajele educaţionale ale utilizării Internetului şi au fost prezentate exemple de bună practică în realizarea unor proiecte cu ajutorul resurselor digitale.

 

Prof. Călin Diaconescu 

______________________________________________________________________

 

Itinerariile CunoaşteriiÎn data de 30 octombrie 2012 a fost organizat un workshop în cadrul proiectului „Itinerariile cunoaşterii”, eveniment cofinanţat în cadrul Agendei culturale a Consiliului Judeţean Timiş pe anul 2012.

intinerariiC1

La acest workshop au participat cadre didactice din judeţul Timiş, reprezentanţi ai Casei Corpului Didactic Timiş, ai firmei de turism S.C. Ultramarin S.R.L. şi ai Clubului Bănăţean de Turism.

Manifestarea a debutat cu un tur al centrului istoric al Timişoarei, având ca şi ghid pe doamna Gabriela Petcana, managerul Ultramarin Timişoara, prilej cu care participanţii au avut ocazia să afle detalii inedite şi legende ce însoţesc istoria celor mai importante monumente şi clădiri din centrul Timişoarei.intinerariiC2

Workshop-ul a continuat la Galeria Calpe din Complexul Bastion, unde participanţii şi-au împărtăşit din experienţa organizării unor excursii cu caracter educativ, au fost prezentate şi distribuite materiale realizate de către elevi pe parcursul acestor excursii. De asemenea, au fost prezentate ofertele firmei Ultramarin şi ale Clubului Bănăţean de Turism, precum şi disponibilitatea CCD Timiş de a se implica în organizarea unor activităţi educative cu elevii sau ale unor activităţi de formare destinate cadrelor didactice în alte locaţii decât cele convenţionale.

intinerariiC3

Concluzia tuturor participanţilor a fost aceea că excursia şcolară reprezintă un prilej excelent de creştere a impactului educaţiei nonformale asupra elevilor, drept pentru care este de dorit un parteneriat de lungă durată între unităţile şcolare, Casa Corpului Didactic Timiş şi firmele de turism interesate în acţiunea educativă.

intinerariiC4 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

cv1

 

 

 

Centrul de Resurse și Asistență Educațională ”Speranța” a împlinit 20 de ani de existență și fructuoasă activitate în domeniul recuperării, compensării și reabilitării diferitelor categorii de copii și tineri cu deficiențe, precum și al integrării lor în comunitate.
Cu această ocazie a fost organizată în perioada 20-21 septembrie 2012 Conferința ”Educația diversității. Diversitatea educației”, în parteneriat cu Co

nsiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Asociația Resurse Umanitare ”Speranța”. În cadrul conferinței au fost prezentate și dezbătute probleme specifice educației copiilor cu deficiențe, dar și aspecte generale ale educației.


Casa Corpului Didactic Timiș felicită CRAE ”Speranța” pentru calitatea activității sale de 20 de ani, pentru abnegația angajaților săi în educația și integrarea copiilor cu deficiențe, și își exprimă încrede

rea într-o bună colaborare și în viitor.

                             Director C.C.D. Timiș

                          Prof. Cristian Gabriel VLAD

Sâmbătă, 25 11 2017